Blekinge naturbruksgymnasium

Vi är en liten skola med elevernas bästa i centrum
Skolans lokaler är moderna och ljusa. Vi har eget ekologiskt jordbruk med mjölkkor, får och utegrisar. Vi har häststallar för skolans och elevernas hästar, ett stort ridhus och en nybyggd terrängbana för fälttävlan. Hundeleverna har tillgång till ett stort hundstall, uterastgårdar och inomhushall för träning. Skogsutbildningen har moderna skördare och skotare samt marker i direkt anslutning till skolan. Lantbruks- och skogsmaskinerna är moderna.

Skoljordbruket är en viktig resurs för att ge eleverna en trygg och allsidig praktik under lugna och säkra former. Många elever har inte lantbruks- eller skogsbakgrund, vilket gör att det blir extra viktigt med en trygg start på praktiken.

Vi har ett välfungerande internat och en aktiv elevkår som arbetar för elevernas trevnad. Internatet har även platser för elever med egen hund.

Våra inriktningar
Djur: Alla djurinriktningar finns med Naturvetenskaplig behörighet.

Lantbruk:

Skog:

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Blekinge naturbruksgymnasium.

• NB
  • IM