På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Blekinge naturbruksgymnasium

Vi är en liten skola med elevernas bästa i centrum. 
Vi har eget ekologiskt jordbruk med mjölkkor, får och grisar. Skoljordbruket är en viktig resurs för att ge eleverna en trygg och allsidig praktik under lugna och säkra former. Många elever har inte lantbruks- eller skogsbakgrund, vilket gör att det blir extra viktigt med en trygg start. 

På skolan finns även häststallar för skolans och elevernas hästar, ett stort ridhus, en ny 70 x 100 m utomhuspaddock och en terrängbana för fälttävlan. Hundeleverna har tillgång till ett stort hundstall, rastgårdar och inomhushall för träning. Skogsutbildningen har moderna skördare och skotare samt tillgång till Ronneby kommuns skog för utbildning

Inom samtliga inriktningar erbjuds högskolebehörighet och på inriktning Häst kan du även välja naturvetenskaplig behörighet. Den naturvetenskapliga behörigheten är till för dig som vill läsa vidare till veterinär eller någon annan utbildning där denna behörighet krävs. 

Vi har ett trevligt och välfungerande internat och en aktiv elevkår som arbetar för elevernas trevnad. Internatet har även platser för elever med egen hund. 

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Blekinge naturbruksgymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB
  • IMV