Munkagårdsgymnasiet

Hos oss utbildar du dig till bioprenör, det vill säga en företagsam, yrkeskunnig, nyfiken, hållbar, framtida entreprenör inom djurvård, lantbruk, naturturism, skogsbruk eller trädgård. Munkagård är det naturliga valet om du vill utbilda dig inom den gröna näringen. Du kan välja till grundläggande högskolebehörighet och har du lång resväg till skolan kan du få möjlighet att bo på vårt elevboende.

Djurvård
Är du djurintresserad har vi utbildningen för dig! Skolan har fler än 100 olika djurarter och du kommer bland annat att arbeta med hundar, fiskar, reptiler, ormar, fåglar, kaniner, hästar, grisar och kor. Det är eleverna tillsammans med vår driftspersonal som sköter djuren.

Lantbruk
Lantbrukare är ett framtidsyrke med stor variation. På lantbruksinriktningen får du kunskaper om maskiner, djur, grödor och ekonomi. Vi använder modern teknik inom maskin och växtodling och även i våra djurstallar med kor och grisar.

Naturturism
En spännande utbildning som ger dig gedigna kunskaper inom bland annat biologi och ekologi för att kunna utveckla hållbara naturupplevelser. Service, ledarskap och företagande är andra viktiga element i utbildningen. Hos oss har du möjlighet att bli certifierad naturguide.

Skogsbruk
En gedigen utbildning i modernt skogsbruk avseende skogsskötsel, teknik, ekonomi och miljö. Du blir en kompetent skogsbrukare och undervisningen sker i en fantastisk skolmiljö och i skogarna runtomkring. Den praktiska undervisningen bedriver vi i nära samarbete med skogsbolagen och deras entreprenörer. På så vis kan vi erbjuda många maskintimmar i ”riktiga” arbetsförhållanden.

Spåret (NPF)
Naturbruksprogrammet eller Yrkesintroduktion för elever med NPF-diagnoser (adhd, autism). 

Läs mer om våra olika utbildningar på vår hemsida eller hör av dig för mer information. Om du är nyfiken på hur det är att gå på Munkagård så är du varmt välkommen att prova på en dag hos oss!

Visa mer

Kontakta Munkagårdsgymnasiet


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Munkagårdsgymnasiet. Munkagårdsgymnasiet hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB
  • IMV
  • IMY

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!