På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Munkagårdsgymnasiet

Hos oss utbildar du dig till bioprenör, det vill säga en företagsam, yrkeskunnig, nyfiken, hållbar, framtida entreprenör inom lantbruk, skog, djur eller trädgård. Munkagård är det naturliga valet om du vill utbilda dig inom den gröna näringen. Du kan välja till grundläggande högskolebehörighet och har du lång resväg till skolan kan du få möjlighet att bo på vårt elevboende.

Djur
På Munkagårdsgymnasiets djurinriktning kommer du att lära dig massor om sällskapsdjur, djurparksdjur och lantbruksdjur. Skolan har fler än 150 olika djurarter och du kommer bland annat att arbeta med hundar, fiskar, reptiler, ormar, fåglar, kaniner, lamadjur och kor.

Trädgård
Munkagårdsgymnasiet erbjuder en bred trädgårdsutbildning där du får lära dig allt från att köra maskiner till att sätta sten, bygga staket, anlägga dammar och rita och sköta trädgårdsmiljöer. Trädgård passar dig som är tekniskt och estetisk lagd och som gillar natur, trädgård och maskiner.

Lantbruk
Lantbruk är inriktningen för dig som vill satsa på ett stimulerande framtidsyrke som erbjuder stor variation. Djur, ekonomi, modern teknik, växtkunskap - i dagens lantbruk finns det något för alla. På Munkagård får du goda möjligheter att prova på lantbrukets många sidor.

Skog
Munkagårdsgymnasiet erbjuder en gedigen utbildning i modernt skogsbruk avseende skogsskötsel, teknik, ekonomi och miljö. Du blir en kompetent skogsbrukare och undervisningen sker i en fantastisk skolmiljö och i skogarna runtomkring.

Spår 1
Vi erbjuder en specialutformad variant av Naturbruksprogrammet och Yrkesintroduktion för elever med NPF-diagnoser (adhd, autism). Läs mer om upplägget av utbildningen på vår webbsida eller kontakta oss för mer information!

Läs mer om våra olika utbildningar på vår webbsida eller hör av dig för mer information. Om du är nyfiken på hur det är att gå på Munkagård så är du varmt välkommen att prova på en dag hos oss!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Munkagårdsgymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB
  • IMV
  • IMY