På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Malmömässan Hyllie den 7 & den 8 nov kl. 9–15 samt den 9 nov kl. 10–15!
Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!
Vi ses på Svenska mässan i Göteborg 8-10 oktober! Besök oss i monter B 02:52

Hvilan Utbildning i Åkarp – Skåne

Hvilan Utbildning har en lång tradition av gröna utbildningar och genom vår nästan 150-åriga historia har vi alltid utbildat med god kvalitet. Välkommen till Sveriges grönaste gymnasium!

Hvilan Utbildning bedriver gymnasium i Skånska Åkarp, Stockholm och i Lund. Gymnasiet i Åkarp ligger naturskönt mellan Malmö och Lund på bekvämt pendlingsavstånd med tåg eller buss. Eftersom flera av våra utbildningar har riksintag väljer många elever att bo på vort populära internat som ligger i anslutning till skolan i Åkarp. 

Hösten 2018 startade vi vår gymnasieskola i Stockholm. 2019 startar vi vår nya skola i centrala Lund där du likt i Stockholm kan läsa Samhällsvetenskap, Naturvetenskap och Ekonomi.

VÅRA GYMNASIEUTBILDNINGAR

Naturvetenskap (NA) – På alla våra skolor
NA-programmet öppnar många dörrar till vidare studier och har en tydlig koppling och samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp. Här får du en bra grund för naturvetenskapliga studier av olika slag t ex biolog, kemist, miljövetare, arkitekt, hortonom, men även samhälls- och tvärvetenskapliga studier.

Samhällsvetenskap (SA) – På alla våra skolor
På Hvilans Samhällsvetenskapsprogram står du i centrum. Här utforskar vi människan – både som individ och som en del av ett komplicerat samspel. SA-utbildningen med inriktningen Beteendevetenskap ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du får den behörighet som krävs för att studera inom de flesta samhällsvetenskapliga områden och har många valmöjligheter. På inriktningen Samhällsvetenskap får du djupare förståelse för hur samhället är uppbyggt och fungerar och hur det har utvecklats över tid.

Ekonomi (EK) – På alla våra skolor
Det behövs alltid duktiga ekonomer, både i offentlig verksamhet och på privata företag. På ekonomiprogrammet får du lära dig om de ekonomiska och juridiska förhållandena i samhället, om handel och företagande och internationella ekonomier.

I inriktningen Juridik (endast i Stockholm) får du kunskaper om rättsväsendets betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur det det påverkas av internationell rätt. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp juridiska metoder och rättskällor. 

Trädgård (NB) – Kabbarp
Du kan välja mellan inriktningarna: trädgårdsmästare, trädgårdsanläggare eller trädgårdsdesigner. Detta är för dig som vill odla växter, designa trädgårdar och skapa storslagna utemiljöer. Du får lära dig trädgårdanläggning, köra maskiner, växtkunskap, trädbeskärning och odling med modern teknik.

Du som väljer NB erbjuds att välja till naturvetenskapliga kurser och får god behörighet att söka vidare till universitet och högskolor.

Florist (HV) – Kabbarp
Du lär dig att binda buketter och skapa dekorationer till offentliga miljöer, bröllop och begravningar. Växtkunskap, färg- och formlära, varuexponering, säljteknik m.m ingår. Under utbildningen får du vara med på riktiga uppdrag på olika evenemang och mässor.

Odling och Gastronomi (NB) – Kabbarp
Är du intresserad av smakbilder, gastronomi och det goda i livet? Denna utbildningsvariant är unik i Sverige och kombinerar yrkesodling av ätbara växter med specifik kunskap om smak och förädling. I utbildningen ingår bland annat kurser i dryckes- och matlagningskonst och utbildningen ger dig ett hållbarhetstänk med aspekter som biologi, ekologisk odling, närodling, produktionssätt, mattrender och ekonomi i samverkan.

Restaurang och livsmedel (RL) – Kabbarp
RL-programmet är en klassisk kockutbildning där du får lära dig yrket av skickliga och erfarna köksmästare. Denna unika utbildning är skapad i nära samarbete med några av regionens mest välkända restauranger och kockar. I teori och praktik kommer du att lära dig såväl matlagning från grunden som fine dining. Du får bland annat studera måltidskomposition och lära dig allt om råvarornas betydelse och du kommer efterhand att utveckla både dina sinnen och din kreativitet.

Bygg- och anläggare (BA) – Kabbarp
För dig som vill lära dig hur man gör markarbeten för vägar, järnvägar, husgrunder, ledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar.

Vegansk Gastronomi (RL) – Kabbarp
Lär dig matlagningens hemligheter och knep. Detta unika program introducerar och fördjupar dina kunskaper inom gastronomi med fokus på hållbar, vegetarisk och vegansk matlagning.

Grön Turism (NB) – Kabbarp
Vill du arbeta med värdskap och utveckling av verksamheten på en pampig slottsträdgård eller en stadspark? Eller drömmer du om att arbeta med besökare på vingårdar eller gårdshotell?

Design och grön inredning (HV) – Kabbarp
Är du kreativ och har ett öga för design? Tycker du dessutom om växter och inredning? Då är detta ett program för dig. Hvilans hantverksprogram med inriktning mot design och grön inredning kombinerar teoretisk kunskap med praktiska lektioner i formgivning, grön interiör och växtkunskap. 

Högskolebehörighet
Läser du något av våra yrkesförberedande program kan du lägga till kurser för högskolebehörighet.

Utlandspraktik
Alla elever erbjuds möjligheten att göra en del av sin praktik utomlands. Hvilan samarbetar med skolor och arbetsplatser i bl.a. Italien, England, Spanien, Ungern och Finland.

Se våra filmer här!

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Hvilan Utbildning i Åkarp – Skåne.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB
  • HV
  • BA
  • SA
  • NA
  • EK
  • RL
  • HT
  • IM