EF High School Exchange Year

Under ditt utbytesår kommer du att bo tillsammans med en värdfamilj som med glädje och värme vill ta emot en utbytesstudent. Här är du ingen gäst, utan kommer bli en naturlig del av familjen och deras vardagliga rutiner. Du hjälper till i hemmet och tar del av deras värld – från de små ögonblicken till stora familjerelaterade händelser.

Precis som hos din värdfamilj så kommer du inte vara en gäst på din High School – du kommer vara som vilken student som helst. Genom lektioner, aktiviteter efter skolan och genom konversationner med dina klasskamrater blir du en del av en helt ny kultur. De vänskapsband du knyter i skolan kommer vara bland de starkaste du någonsin haft.

Studier utomlands kommer förbereda dig väl inför framtida utmaningar, både i och utanför skolan. För många utbytesstudenter är ett år utomlands en språngbräda mot fortsatta utlandsstudier senare i livet. Självständighet, motivation, kulturmedvetenhet och språkkunskaper är färdigheter du kommer att utveckla under ditt utbytesår. Dessa kompetenser är eftertraktade hos universitet och företag över hela världen.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till EF High School Exchange Year.