Praktiska Gymnasiet Norrköping

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier?

Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du grundläggande träning och fördjupad teori på skolan. Våra yrkesutbildningar leder ofta till jobb men du kan även läsa de kurser som krävs för att uppnå grundläggande högskolebehörighet.

Praktiska Gymnasiet Norrköping är en yrkesskola full av möjligheter med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Vi bedriver en verklighetsbaserad undervisning på våra yrkesprogram, vilket innebär att du kommer att få driva olika projekt i våra verkstäder där du som elev har en central roll.

Praktiska Gymnasiet i Norrköping är en flexibel skola som erbjuder dig möjligheten att välja mellan skolförlagd utbildning eller att läsa som lärling.

Hos oss sker minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats bland skickliga yrkesmänniskor att lära av. Du kan läsa som gymnasielärling på de flesta av våra program och skolor. Gymnasielärling innebär att du gör minst hälften av hela din skoltid ute på en arbetsplats, APL, arbetsplatsförlagt lärande. Då får du dessutom 1000 kr extra i lärlingsersättning utöver studiebidraget från CSN.

Gör APL utomlands
Under det tredje året på din utbildning finns det möjlighet att göra APL utomlands. Alla elever har chans att ansöka om utlandspraktik. Vi samarbetar med företag i Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland.

För att ytterligare öka dina möjligheter till en anställning direkt efter avslutade studier erbjuder vi även hjälp till körkort när det är dags.

Välkommen!

Här kan skicka dina frågor till Praktiska Gymnasiet Norrköping.

• HA
  • HT