Vilken affärsidé vill du göra till verklighet?

Varje år deltar elever från hela Sverige i Ung Företagsamhet, ett tillfälle för unga att testa på hur det är att starta företag. På Thoren Business School är Ung Företagsamhet en viktig del av utbildningen, och många av skolans företag når framgång även utanför UF. 

Under Ung Företagsamhet får du skapa ett företag från grunden – från affärsidé, till konceptutveckling, marknadsföring och försäljning. Det är även en riktigt bra chans att träna på att förhandla med andra företag och näringsliv. 

Några Thoren Business School-elever som verkligen blev experter på förhandling under UF var Theodor Vallanger, Hannah Bergqvist, Lina Ljunggren och Mikael Palm. 

De grundade tillsammans Mood for Food UF, ett företag som säljer häften med rabattkuponger till flera olika restauranger. Genom att köpa ett häfte kan du alltså spara in pengar om du ofta äter ute. När den regionala mässan i Gävleborg ägde rum hade de sålt över 180 stycken. 

Men det var mycket arbete för de fyra grundarna innan företaget kunde bli verklighet. 

Sommaren innan Ung Företagsamhet gick de runt och pratade med olika företag och restauranger. De förhandlade om priser, rabatter och förmåner. Till slut hade UF-företaget samarbeten med 11 företag, däribland O'Learys och Scandic CH. 

– Det var väldigt lärorikt att öva på, och något som jag tror vi kommer ha nytta av i framtiden, säger Mikael, försäljningschef på Mood for Food UF, om erfarenheten. 

Vill du också prova att starta företag och lära dig om entreprenörskap under gymnasiet? Varmt välkommen till Thoren Business School Gävle på Öppet hus under omvalet. 

Öppet hus: 9 maj kl. 17:00 - 18:00, Holmparken 1, Gävle, 803 10 Sverige