”Vi har verkligen valt rätt utbildning & kan välja bland jobb när vi är klara”

Vård- och omsorgscollege erbjuder kvalitetssäkrad utbildning inom Vård- och Omsorgsprogrammet, med möjlighet till eftergymnasiala studier. Just nu finns det fem olika gymnasieskolor i Stockholmsområdet som är certifierade för att erbjuda utbildningen - Läs mer här om aktuella gymnasieskolor >>

Eleverna på utbildningen berättar om en spännande bransch och stora möjligheter till jobb i framtiden, både nationellt och internationellt. Utbildningen varvar teoretiska kunskaper med många veckors praktiskt arbete ute på olika arbetsplatser. Kopplingen till verkligenheten ute på en arbetsplats och möjlighet att få del av den senaste forskningen känns väldigt viktigt berättar en av eleverna på utbildningen.

Att de trivs på skolan och med de inspirerande lärarna känns och syns tydligt, men även att de fått vara ute på bra APL med handledare som ger dem bekräftelse på att de valt rätt utbildning.
- Att arbeta och känna att det man gör spelar stor roll i andras liv och jobba med människor känns viktigt, säger flera av eleverna.

Exempel på yrken efter utbildningen kan vara undersköterska. De har mycket kontakt med patienter där bemötandet är viktigt, de blir den trygga personen för många i behov av vård och omsorg. Men även att vidareutbilda sig till barnmorska verkar vara populärt. Att gå en kvalitetssäkrad utbildning inom vård- och omsorg kommer leda till många jobberbjudanden och eleverna kan börja arbeta direkt efter gymnasiet!

Läs mer om Vård- och Omsorgscollege här >>