På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Varför välja JENSEN?

Bild, ovan, är tagen av Amanda Johansson; på bilden: Läraren Angelica Björndahl
                                              Den andra (lilla-bilden) är tagen av
Jenny Glimster
                                                                 Reportage-rubrik: av Jakub Pacak

"Jensen norra är en av de Jensen-gymnasieskolor som finns i Stockholm och för mig är Jensen Norra det ideala gymnasiet. Det är fräscha lugna lokaler, trevliga lärare och inspirerande ämnen och uppgifter. Något som jag tycker extra mycket om med Jensens gymnasium är blockschema. Så kallade sena-tidiga veckor, varannan vecka slutar vi sent ofta runt 5 och det andra veckorna runt lunchtid. Vi har korta 5 minuters raster mellan lektionerna om vi inte har håltimmar vilket det kan bli ibland för att schemat ska gå ihop. Tiden vi får över under förmiddagarna eller eftermiddagarna kallas A-tid och är till för att arbeta på valfri plats. Något som passar mig bra eftersom jag koncentrerar mig bra hemifrån.

Något annat jag uppskattar mycket med Jensen är att vi för det mesta har samma klassrum och läraren kommer till oss. Det gör att det inte alls blir lika stökigt och rörigt för miljön och för en själv. Vi har dessutom inga skåp men det är inte något jag saknar eller som behövs. Den mesta informationen och arbets materialen finns på våra datorer som vi bär med oss. Jag tror att skåp också skulle bidra till att det blev mer rörigt och stökigt.  

Jensensskolornas koncept är inte som alla andra skolor men det passar mig och jag trivs som jag aldrig gjort på en skola tidigare. Det är en bra stämning på skolan och jag blir ofta inspirerad." - Julia Malmström, studerande på SA, inriktning Medier, Information & Kommunikation.