Våren 2016 bäst i Sverige – nu får de ytterligare ett pris

Våren 2016 var en riktig framgångssaga för Christian Thors, Erik Persson, Fredrik Leck med sitt företag Timberstore UF. De läste tredje året till skogsmaskinförare och slog alla med häpnad när de utvecklade en bandspännare som förenklar arbetet med att byta band på skogsmaskiner.

I januari vann de den lokala finalen i Älvdalen och gick då vidare till Dalafinalen som ägde rum i Falun i mars. Där kammade de hem förstapriset i inte mindre än fyra kategorier: Årets vara, Årets produktutveckling, Årets monter och hållbart företagande. Dessutom blev de publikens favorit. I maj deltog de i SM i de fyra kategorierna och där tog de SM-guld i Årets produktutveckling och dessutom kammade de hem två SM-silver, i kategorierna Årets vara och hållbart företagande.

På väg hem från SM fick killarna besöka landshövding Ylva Thörn där de fick mottaga SKAPA-priset Framtidens innovatör, till Alfred Nobels minne. Under våren 2016 fick de även Ung-Ullbaggestipendiet, som delas ut till föregående års mest företagsamma naturbrukselever. Motiveringen för det stipendiet löd: ”Drivna kreativa entreprenörer som utvecklat en produkt med en verklig marknadspotential. De har genom sin entusiasm inspirerat övriga elever på skolan – och visat på möjligheter!” I maj samma år fick de Centerpartiets utmärkelse Månadens klöver.

Nu har de återigen belönats med ett pris, Ljungbergsfondens teknikstipendium. Grattis!

Reportage

från Älvdalens Utbildningscentrum