Välkommen att besöka Brogymnasiet en kväll i oktober, eller en lördag i november!

En gymnasieskola i Kristinehamn

Tidigare år har Kristinehamn haft två gymnasieskolor, men sedan förra läsåret har Presterudsgymnasiet och Brogårdsgymnasiet slagits ihop och går nu under namnet Brogymnasiet. De flesta teoretiska ämnen läses inne på gamla delen, som tidigare alltså hette Brogårdsgymnasiet, och de praktiska ämnena läses till stor del nu på nybyggnationen. Än så länge har de som läser inriktningen Transport på Fordonsprogrammet kvar praktiska lektioner på före detta Presterudsgymnasiet för möjligheten att kunna använda körplan till lastbilarna med mera. 

En kväll för alla att besöka Brogymnasiet i slutet av oktober

I slutet av oktober kör vi på Brogymnasiet i Kristinehamn en Gymnasiemässa, där samtliga programmen på gymnasieskolan deltar för en träff i rasthallen i Bro Södra på Gamla Kyrkogatan 2. En kort men intensiv kväll tisdagen 24 oktober mellan klockan 18:00 till 19:30, kan den som är nyfiken kan träffa lärare, studie- och yrkesvägledare och elever med flera för att få en inblick i de olika programmen som erbjuds hos oss inför gymnasievalet. 

Öppet hus 25 november där hela skolan visar upp verksamhet och lokaler

Den 25:e november kommer vi på Brogymnasiet att visa upp våra program och verksamheter: Ekonomiprogrammet, El- och energiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet,  Försäljnings- och serviceprogrammet, Industritekniska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet, Studie- och Mattehjälpen och Gymnasiesärskolan. Denna förmiddag kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till eleverna som går respektive program, dessutom är Elevhälsan, rektorer och annan personal på plats. Besök oss gärna på Gamla Kyrkogatan 2 för att kolla in skolan mellan klockan 10:00 – 13:00 lördagen den 25 november.