På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Utveckling i dans samtidigt som du läser ett högskoleförberedande program

Nader Namazi är 16 år gammal och går andra året på Lunds dans- och musikalgymnasium, där han pluggar estetisk spetsutbildning inom dans. 
Han valde Lunds dans- och musikalgymnasium och just det programmet för att han ville ha en karriär inom dans. Skolan erbjuder träningen och utvecklingen men ger fortfarande en högskoleförberedande utbildning. 
- Så om jag skadar mig själv eller skaffar ett annat intresse i framtiden, har jag fortfarande basen. 

Dans tre timmar om dagen
- Vi dansar balett, modern, jazz och street och inom dessa tränar vi mycket på både tekniken och koreografier. Vi dansade ungefär 3 timmar om dagen i ettan. Teoriämnen som vi hade då var bland annat matematik 1b, historia 1b, svenska 1 och engelska 5.

Nader tycker att lärarna är jättebra, både de som undervisar i dans och i teori.
- Danslärarna kommer alltid pressa och motivera så att du kan bli en bra dansare, men har fortfarande koll på hur mycket du klarar av. Teorilärarna förklarar allt på lektionerna och kommer alltid ställa upp när man behöver hjälp. Vi har sex stycken danslokaler som är stora och fantastiska och vi kan boka tider efter skolan för att använda lokalerna om vi vill öva eller bara stretcha.

I framtiden drömmer han om att jobba på ett danskompani eller agentur.

Nader rekommenderar skolan till dig som vill satsa på dansen
- Det roligaste under gymnasietiden tycker jag var när vi en vecka under höstterminen var indelade i grupper och fick koreografera ett nummer. Då började vi verkligen lära känna varann och prata med varandra och hade jättekul.
- Jag skulle rekommendera denna skola till de som verkligen vill utvecklas och ha en karriär inom dans.