Utbilda dig till alpin skidinstruktör!

Brinner du för alpin skidåkning? Vill du lära dig att instruera andra till att utvecklas inom utförsåkning? Är du intresserad av att arbeta med människor i en starkt växande bransch och uppnå behörighet att arbeta som skidlärare? I utbildningen ingår steg 1 och 2 av SLAOs skidinstruktörsutbildning.

Fjällgymnasiet är en liten skola med flexibla lösningar som möjliggör ett stort antal skiddagar per säsong. Eleverna bor i lägenheter i Åsarna som ligger 30 min från Klövsjö/Vemdalen/Björnriket. Skolan erbjuder även NIU Alpint för dig som vill satsa på en tävlingskarriär.

Nationellt program
Utbildningen innehåller kurser som Pedagogiskt ledarskap, Fritids- och idrottskunskap och Hälsopedagogik.
Då Barn- och fritidsprogrammet ligger som grund i utbildningen genomförs minst 15 veckors APL
(arbetsplatsförlagt lärande) hos skolans samarbetspartner Skistar Vemdalen.
Under din studietid finns möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till vidare studier på högskola och universitet.