​United World Colleges (UWC)

På GymnasieGuiden.se och på FrågaSYV.se får vi många frågor om utlandsstudier. Därför vill jag passa på att tipsa om UWC - United World Colleges

United World Colleges
United World Colleges (UWC) är fjorton gymnasieskolor som finns runt om i världen. UWC startades efter andra världskriget och syftet är att sammanföra unga människor från olika kulturer för att uppnå varaktig fred.

Skolorna är internatskolor med elever från minst 80 olika länder som bor och studerar tillsammans. Eleverna läser International Baccalaureate (IB). Skolorna finns bland annat i Norge, USA, Indien, Kanada, Wales och Swaziland. Fritiden på UWC är aktiv med elever engagerade i alltifrån Model United Nations till livräddning eller arbete på barnhem.

Aktiv fritid med samhällsengagemang
Fritiden på UWC är fylld med aktiviteter inom sport, kultur men även räddningstjänst och andra samhällsinsatser för lokalsamhället. Vilka aktiviteter som finns beror på vilken skola man hamnar på. Och finns inte den aktiviteten man vill gå på kan eleverna starta nya aktiviteter själva.

Stipendium för att läsa International Baccalaureate på UWC
Varje år får mellan åtta och tio svenska ungdomar stipendium för att läsa de två sista åren av gymnasiet på UWC. Eleverna läser International Baccalaureate (IB). UWC har lång erfarenhet av att lära ut IB-programmet. UWC-skolan i Wales var den första i världen att erbjuda International Baccalaureate.

All undervisning (förutom främmande språk) sker på engelska.

Ansökan till UWC
Ansökan till UWC görs med personligt brev, betyg och referenser från lärare. Din målsman måste godkänna att du söker till UWC. Därefter kallas sökanden till intervjuer. Läs mer om ansökningsprocessen och UWC på www.uwc.se