Ungdoms-SM i CNC-svarvning

Så var det äntligen dags för Lichroneleverna Karl-Erik Elvinsson och Richard Elvinsson att tävla i Ungdoms-SM i CNC svarvning. Tävlingen arrangeras årligen på underleverantörsmässan Elmia Subcontractor och det är Svenska Skärteknikföreningen som ordnar detta.

Åtta lagTävlingen pågår den 10-13 november. Åtta lag tävlar de två första dagarna och fyra av dem går vidare till torsdagens semifinal och slutligen gör två lag upp om mästartiteln på fredagen. Samtliga elever som går vidare till finalen erbjuds en plats i Yrkes-SM.Tävlingen pågick, för Lichronelevernas del, under hela onsdagen och var uppdelad i tre moment; svarvning av detalj under förmiddagen och felsökning under eftermiddagen. Felsökningen handlade om att i ett färdigt program hitta fel för att en detalj skulle kunna tillverkas.

Imponerande laguppställningLichroneleverna tävlade med lag från Vilhelm Mobergsgymnasiet, Curt Nicolingymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet. De två sistnämnda lagen går vidare till torsdagens final och vi önskar dem lycka till!Lichron vill även gratulera Karl-Erik och Richard för en bra och lärorik insats. Det var mycket jämnt och laget lämnade Jönköping med insikt om att de ändå är ett av Sveriges bästa lag i CNC-svarvning.Stort grattis!