Unga Entreprenörer i Järfälla

Nyligen så visade unga entreprenörer i Järfälla upp sina företag på en lokal UF-mässa i entrén i IKEA-huset. UF (Ung Företagsamhet) är ett koncept som finns i hela Sverige och som grundar sig på idéer från den internationella organisationen JAW (Junior Achievment Worldwide) som har över hundra medlemsländer runt om i världen.

Här fick årets unga företagare från Järfälla gymnasieskolor tillfälle att visa upp sina företag och produkter/tjänster och samtidigt tävla om fina priser. Ett utmärkt övningstillfälle inför regionfinalen som äger rum på Älvsjömässan 20-21 februari. Juryn bestod av lokala företag som Swedbank, Handelsbanken, IKANO-bank, Price Waterhouse Coopers, Företagarna i Järfälla. Invigningstalade gjorde kommunstyrelsens ordförande Eva Lennström, därefter kom ett inspirationstal av Edvard Hamilton, politisk sakkunnig inom Arbetsdepartementet. Efter prisutdelningen fick eleverna även tips och råd om nyföretagsamhet och entreprenörskap av Hannes Tjerneld.

Det var stor spänning när juryn tillkännagav pristagarna som blev:

Bästa logotype – Drop It, HTS-gymnasiet

Bästa säljare – Marie Tiikkala från Chix, HTS-gymnasiet

Bästa entreprenörer – Use it, HTS-gymnasiet

Grattis även till våra systerskolor som vann följande priser:

Bästa affärsplan – Smart Key, NT-gymnasiet

Bästa vara/tjänst – Less UnFresh, SAM-gymnasiet

Priset för bästa entreprenörer delades även ut till elever från grundskolan och priset delades mellan Aspnässkolan och Lundskolan.

En mycket lyckad dag för unga entreprenörer i Järfälla!