Ung Handelns Dag

Tisdagen den 15 november var det Ung Handelns Dag på HTS.

Det var Svensk Handel som gett oss förtroendet att stå som arrangörer för dagen. Det är vi tacksamma för och väldigt stolta över hur våra elever och lärare arbetat för att göra dagen till en succé! Med över 400 gäster från gymnasieskolor runt om i norra Storstockholm så var det en hel del förberedelser för handelseleverna. Det var också en hel del logistik för att ordna så att så många människor kom ut och in i tid och fick mat, frukt osv. Alla som medverkade från HTS får sträcka på sig.Dagen började med att bitr rektor Angelica Granholm hälsade alla välkomna. Sedan tog dagens moderator, Henrik Munkhammar från Svensk Handel över. Projektledaren Anna-Carin Hultberg och hennes medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb för att engagera intressanta föreläsare.450 inbjudna elever och lärare från handelsprogrammet i gymnasieskolor i norra Stockholm kom för att lyssna till inspirerande personer som på olika sätt arbetar i handeln. De berättade om hur de gått sina egna vägar till framgång. Föreläsare var bland annat Anders Johansson från Grandpa, Fredrik Hammarqvist, e-handelsentreprenör från Grand Shoes och Per Holknekt från Odd Molly samt fler duktiga unga tjejer och killar som skapat sig en karriär inom handelDet var en mycket intressant och intensiv dag som visade på olika karriärvägar inom handelsområdet. Vi tackar Svensk Handel, föreläsare, lärare och elever och hoppas att dagen var givande.