Trevligt folk deluxe på Odengymnasiet

Två av samhällsklasserna på Odengymnasiet har inom sina sociologikurser sett tv-serien "Trevligt folk deluxe" (av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson) som handlar om bildandet av Somalia bandy i Borlänge. För att få veta mer om projektet, tankarna bakom det och vad det har resulterat i, bjöd vi in Ahmed Hussein och Pelle Fosshaug till skolan.

Ahmed är från Somalia och en av bandyspelarna i Somalias landslag. Pelle är lagets förbundskapten och tränare. De berättade för Odengymnasiets elever om detta uppmärksammade integrationsprojekt i Borlänge, som snabbt också blev en världsnyhet.

Föreläsningen var mycket uppskattad av eleverna, som också hade många följdfrågor att ställa till Ahmed och Pelle vid föredragets slut.

Stort tack för besöket Ahmed och Pelle!