Thoren Business School Örebro utsedd till årets UF-skola

Thoren Business School i Örebro är bäst i Sverige. Skolan utsågs till Årets UF-skola när riksfinalen i Ung Företagsamhet avgjordes.

– Det är för roligt. Vilken grej. Det här är ytterligare ett kvitto på att vi är en oerhört professionell och modern skola, där UF och entreprenörskap är viktigare än någonsin. Det är så viktigt både för skolan och samhället att vi står upp för entreprenörskapet, som är en stor del av utvecklingen till ett bättre Sverige. Det är häftigt att vara en del av det, säger Fredrik Berg som är rektor på Thoren Business School i Örebro.

Vad ligger bakom framgången?

– Det är ett tioårigt hårt arbete där vi har fullt fokus på UF och entreprenörskap. Det är fantastiskt att alla lärare och elever haft ett sådant stort engagemang under lång tid. Från början var det Ekonomiprogrammet som utvecklade konceptet, men det har gått från att vara programspecifikt till att nu genomsyra hela skolan – vilket är häftigt.

Göte Brunasso är lärare i ekonomi och entreprenörskap och en del i UF-teamet på skolan. Han förklarar framgången så här:

– Vi försöker skapa en röd tråd och en utveckling hela vägen från årskurs ett till tre. Nu driver alla program på skolan UF, vilket gör att hela skolan genomsyras av det perspektivet. Dessutom har vi en ledning med rektorer i spetsen som aldrig sätter stopp. Vi får göra i stort sett vad vi vill, vilket gör att vi vågar tänka fritt och prova mycket.

Vismas pris Årets UF-skola 2021 delades ut av Visma Spcs utbildningsansvariga Hilda Netz. Priset består av reklamtid värd en kvarts miljon kronor hos TV4, i samarbete med mediebyrån Scream.

Hela 34 376 elever har varit delaktiga i att driva UF-företag på skolor runt om i Sverige under läsåret 20/21. Att få utnämningen Årets UF-skola är därför extra stort och glädjande för Thoren Business School Örebro.

Motiveringen för TBS Örebro som årets UF-skola lyder:

”Årets UF-skola sticker ut och sätter check i alla boxar kring tävlingskriterierna. Ung Företagsamhet har präglat skolan sedan dess start. Entreprenörskap löper som en röd tråd genom alla skolans samtliga program. Skolans drivna och engagerade lärare har tillsammans utvecklat en imponerande strategi och tydlig plan kring deras arbete med Ung företagsamhet. Planen sträcker sig över alla tre år på skolan där man bland annat fokuserar på ämnesintegration, personlig utveckling och nätverkande med näringslivet. Avslutningsvis vill vi även lyfta skolans viktiga internationella samarbeta med tre skolor från Tanzania. Årets UF-skola är Thoren Business School Örebro.”