TBS-elever prisas som Årets socialt hållbara UF-företag i Skåne

Alla barn ska känna sig representerade. Det är idén bakom AllaFärger UF, som har skapat en unik målarbok med illustrationer där de lyfter mångfalden i samhället. Nu prisas UF-företaget som Årets socialt hållbara UF-företag i Skåne.

I målarboken Sam gillar följer vi Sam, som berättar om vad hen tycker om, och om alla spännande människor hen möter. Målarboken har en rik mångfald av karaktärer som också har egna bakgrundshistorier. 

Bakom AllaFärger UF står fyra elever från Thoren Business School Helsingborg: Emmie Nilsson, Sessa Stigborn, Stina Croona och Imani Strandahl. För dem var det självklart att starta ett UF-företag som gör skillnad på riktigt.

– Vi kände att det fanns en stor brist på representation och därför ville vi skapa det för barn i ung ålder, så att alla kan känna sig representerade. Det gjorde vi genom målarboken Sam gillar. Där lyfter vi olika typer av människor, etniciteter och funktionshinder. Vi ville få med så mycket som möjligt så att alla kan känna sig representerade, berättar eleverna.

Årets socialt hållbara UF-företag

Idén har gått hem både hos kunderna och hos juryn i Ung Företagsamhet. De fick utmärkelsen Årets socialt hållbara UF-företag i Skåne och tävlade därmed i Svenska Mästerskapen.

– Det var jättespännande! Det var allt vi hoppades på när vi startade UF, att vi skulle få tävla där, säger de fyra eleverna.

De har uppskattat UF-tiden, och kommer att ta med sig många nya lärdomar därifrån.

– Det har varit jätteroligt att driva UF, och vi har haft en stark gemenskap i vår grupp. Vi har lärt oss jättemycket som vi kommer ta med oss in i framtiden.

Varför tror ni att just ert företag blev årets sociala hållbara?

– För att vi har tagit oss in på en ganska orörd marknad. Vi är de första inom UF som skapat något som det här, avslutar eleverna.