På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Sveriges Ungdomsentreprenör 2012 går på JB Gymnasiet

Christoffer Sundberg, JB Gymnasiet i Stockholm (nuv Grillska Gymnasiet Stockholm), tilldelades i november 2012 priset Sveriges Ungdomsentreprenör. Christoffer får priset för att ha startat UF-företaget eLOTS som utbildar pensionärer i Internet- och datakunskap.

Så här säger Christoffer till webbtidningen Entreprenör24, som uppmärksammade händelsen:- Vi såg ett behov hos äldre att lära sig mer om datorer och internet. Det är något som krävs i dagens samhälle. Idag går det nästan inte att sköta bankärenden eller göra felanmälningar utan internet.Eftersom ungdomar ofta är de som kan IT och datorer bäst såg Christoffer och hans kompisar en affärsidé.

När det var dags att avveckla UF-företaget valde de istället att driva det vidare och ombilda till ett handelsbolag.Sveriges Ungdomsentreprenör är en tävling som arrangeras av Fryshuset Inc för att hitta Sveriges unga, kreativa, innovativa entreprenörer och på bästa sätt vägleda dem till att lyckas med sina idéer.Tävlingen riktar sig till unga, mellan 16 och 25 år, som får skicka in sina entreprenöriella idéer till Fryshuset Inc. Tillsammans med en jury bestående av sponsorer och näringsliv, väljer Fryshuset Inc ut det bästa bidraget.

Motiveringen till årets pris löd så här:”En smart och kreativ affärsidé, som med känsla och förståelse adresserar ett viktigt behov hos en stor och växande målgrupp. Med charm, innovation och enkelhet lyckas eLOTS avväpna rädslan och tvekan för informationsteknologi hos målgruppen – Sveriges pensionärer. Med eLOTS öppnas datorernas värld för en grupp som har stor nytta av tekniken både socialt, såväl som i informationsinhämtande syfte. eLOTS har stor utvecklings- och tillväxtpotential.

Läs mer om Sveriges Ungdomsentreprenör på Fryshuset incLäs artikeln om Christoffer Sundberg på Entreprenör24