Strömstad Gymnsium seglar med HMS Falken runt Kanarieörarna

Sjöbefälseleverna på Strömstad gymnasiums Teknikprogram går till sjöss - och i år är det Svenska flottans HMS Falken ligger nu på Gran Canaria. Under 4 veckor på Falken ska sjöbefälseleverna lära sig grundlägande sjömansskap, reva segel och splitsa rep. Resan ska ta 4 veckor och till sin hjälp har de flottans officerare med många års erfarenhet av sjömanskap. Resan utgör numer en del av den nautiska utbildningen som sker på Strömstads Teknikprogram.  Våra elever är lyriska och menar att detta är en chans man bara får en gång i livet.

Allmänheten kan följa seglatsen dag för dag via  www.hmsfalken.se under vecka 7-10. Där lägger vi varje dag ut ett resebrev från en av eleverna. På samma sida finns även möjlighet att diskutera och ställa frågor kring fartyget, seglatsen och utbildningen.

För mer information om utbildningen, gå till  http:// www.stromstad.se/stdgym