Strömstad Gy+ HMS Gladan=SANT!

Sjöbefälseleverna seglar till Lissabon!!

Sjöbefälseleverna på Strömstad gymnasiums Teknikprogram går till sjöss - och inte på vilket fartyg som helst!! Svenska flottans HMS Gladan ligger nu på Gran Canaria och väntar  på 25 elever som ska segla henne förbi Gibraltar, via Madeira och upp till Lissabon. Resan ska ta 4 veckor och under den tiden ska man lära sig sjömanskap den "hårda vägen". Till sin hjälp har de flottans officerare med många års erfarenhet av sjömanskap. Resan utgör numer en del av den nautiska utbildningen som sker på Strömstads Teknikprogram.  Våra elever är lyriska och menar att detta är en chans man bara får en gång i livet, typ.

Allmänheten kan följa seglatsen dag för dag via www.stromstad.se/gladan under vecka 7-10. Där lägger vi varje dag ut ett resebrev från en av eleverna. På samma sida finns även möjlighet att diskutera och ställa frågor kring fartyget, seglatsen och utbildningen.

För mer information om utbildningen, gå till www.stromstad.se/gymnasiet