På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Starta ett företag

1 088 310, så många företag finns det i Sverige. Omkring 10 procent av alla yrkesverksamma, mellan 18 och 70 år är egenföretagare.

Är du nyfiken på att starta ett företag? Har du en affärsidé som du tror på?

Som företagare har du möjlighet att jobba med det du tror på, när du vill och hur du vill. Det låter kanske lockande och fantastiskt för många, men att driva ett företag handlar också om att planera, ta ansvar, ha kunskap om regler och blanketter. Du behöver ofta sätta dig in i flera olika roller jämfört med om du istället är anställd på ett företag. Men låt inte det hindra dig från att förverkliga en dröm eller det du tror på!

Innan du startar ditt företag är det viktigt att ta reda på så mycket som möjligt om branschen. Hur ser marknaden ut? Finns det liknande företag? Du behöver en hållbar affärsidé!

Om du är intresserad och vill veta mer om hur det fungerar att driva ett eget företag så kan det vara ett bra tillfälle att redan under gymnasietiden prova på. På gymnasiet kan du driva ett företag genom Ung Företagsamhet, dubbelkolla alltid om skolan har ett samarbete med Ung Företagsamhet.
Inom ekonomiprogrammet inriktning ekonomi får du även läsa kurser som entreprenörskap och företagsekonomi.

Mer information hittar du här:
Verksamt.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som funderar på att starta företag. 

Driva Eget är en oberoende tidskrift, sajt och event för alla småföretagare. Bra inspiration.