På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Språkresor utomlands

Att träna på ett språk där det talas har många fördelar, det du lär dig på lektionerna kan du ha användning för direkt. På en språkresa träffar du samtidigt nya vänner, du upplever världen och blir mer självständig.

Är du intresserad av att åka på språkresa redan i sommar?
Då är det hög tid att söka nu!

  • Språkresor finns i hela världen!  Du kan i princip åka vart du vill beroende på vilket språk du vill lära dig. Vanligast är att åka till länder där engelska, spanska och franska talas.
  • Du kan åka på en språkresa oavsett ålder, språkresorna anpassas efter din ålder. En del arrangörer har språkresor redan från 7 års ålder, medan andra arrangörer riktar in sig mer på vuxenresor 25+.
  • Längden på språkresorna varierar beroende på vilken arrangör du åker med. Du kan vara borta i allt från en vecka upp till ett år. Längre språkresor kallas ibland för utlandsstudier.
  • ​Det behövs inga förkunskaper för att åka på en språkresa. Du lär dig språket på plats. Ibland får du genomföra ett språktest för att du ska hamna i en klass som är anpassad efter just din nivå.
  • ​Hur du bor på din språkresa kan också se olika ut, vanligast är att du bor i en värdfamilj. Du kan också ordna boende på egen hand, bo hos bekanta eller i ett boende som arrangören ordnar åt dig.
  • ​Kostnaden för att åka på en språkresa kan skilja sig åt beroende på hur länge du vill vara borta, vilken destination du åker till samt vilken arrangör du väljer att åka med.
  • Vissa språkresor är CSN-berättigade vilket innebär att du har rätt till studiemedel. Det kan också vara värt att se över dina möjligheter att söka ett stipendium för att finansiera din resa.

Fördelar med att åka på språkresa:
Du lär dig språket snabbare när du lever med språket.
Du får bättre självförtroende när du gör dig förstådd på ett annat språk.
Du får uppleva ett nytt land och en ny kultur.
Du träffar många nya vänner och får ett minne för livet!