På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Sommaren är kort

Sommarlovet är nästan slut och det börjar att dra ihop sig till ännu ett läsår; många elever börjar på sina grund- och gymnasieskolor måndagen den 21 augusti.

Härliga långa sovmorgnar, sol och bad, grillkvällar med kompisar mitt i veckan, långa resor till utlandet eller korta dagsutflykter med picknickkorg under armen... oavsett hur just du har tillbringat ditt sommarlov, kan det kännas lite jobbigt att tänka på att sommarlovet snart är slut.

Men tänk i stället på att slutet på sommarlovet ger också en bra chans till en spännande "nystart". Och GymnasieGuiden vill ge dig några tips som förhoppningsvis kan underlätta övergången från sommarlovet till läsåret:

  • Ta det lugnt! Sätt inte för mycket press på dig själv. Mjukstarta hellre än rivstarta så att energin räcker hela hösten.
  • Tänk på att början på ett nytt läsår är ett perfekt tillfälle att införa nya nyttiga rutiner, t.ex börja träna och äta mer hälsosamt, planera tid för läxor och tänk på att sömn är viktigt för att orka hela skoldagen (dvs. stäng ned mobilen och somna tidigt så får du se att det hjälper ;-)
  • Försök plocka fram så många minnen du kan av roliga händelser från förra läsåret: Hur du lyckades lära dig något som var svårt i början eller ett högre betyg som du fick, än det du räknade med.
  • Planera in några spännande saker i början av läsåret som ger dig energi och får dig att må bra, t.ex en trevlig picknik eller biobesök eller andra "små" men trevliga "event" som får dig att må bra.
  • Tänk också på att det kommer flera kortare lov under läsåret och att det kommer ett nytt sommarlov igen, snabbare än vad du tror!