Snacka skola med Lena Endre på Grillskas Öppet Hus!

Lördagen den 8:e februari besöker Lena Endre Grillska Gymnasiets öppna hus. Hon kommer precis som niondeklassarna att visas runt i skolans lokaler vid Liljeholmskajen i Stockholm.

En skola nära kultur- och näringsliv

Lena är väldigt engagerad i skolfrågor och sitter i styrelsen för Stockholms Stadsmissionen som driver Grillska. Hon kommer tillsammans med Stadsmissionens Direktor Marika Markovits att ge besökarna en inblick i Grillska Gymnasiets vision om en skola med ett nära samband med kultur-, konst- och näringsliv.

– Vi jobbar för en mänskligare skola. Vi kommer att bygga upp ett nätverk av företag och organisationer, så att eleverna står i nära kontakt med samhället och kan göra insatser där det behövs, säger Marika.

Här samsas studieförberedande och yrkesförberedande program.

– Några av våra många program är Samhällsvetenskapliga programmet med tre spännande inriktningar, Frisörprogrammet, Handel och administration, Vård och omsorg, Barn och Fritid, El och Energi, Teknik, introduktionsprogram och särskola. Vi är även väldigt stolta över vårt Restaurang och livsmedelsprogram och den tillhörande elevdrivna restaurangen MVG, säger Lennart Roos handelslärare samt organisatör av skolans öppna hus.

Grillska Gymnasiet är en del av Stiftelsen Stadsmissionens skola som är Sveriges största idéburna skolverksamhet med totalt 3000 studerande i sex olika skolformer. Grillska Gymnasiet finns på flera orter i Mälardalen, i Örebro, Eskilstuna, Uppsala, Västerås, Sundbyberg och Stockholm.