Skratt och lust föder idéer!

Ur skratten och lusten föds idéer till Sjödalsgymnasiets julpjäs

Klockan är 08:35 och eleverna som läser kursen Scenisk gestaltning A är redan i full gång. Skratt, svett och kreativitet står på schemat idag. Man hör ungdomar som övar på repliker. De skriker: ”Jesus lever!”  Skapandet av den stora julpjäsen, som har premiär i december har just inletts. I årets pjäs får vi möta Jesus som 2000-talist. Här föds Jesus på en parkeringsplats.

-Som ett stall fast istället för hästar så är det bilar, skrattar Emmy. Några elever får frågan hur man gör en bra pjäs.

-Det gäller att säga exakt allt som man tänker på högt. För då kommer det mycket konstiga men bra idéer, säger Sofia.

-I grupper brainstormar vi idéer, pratar, skrattar, flamsar och repeterar scenen för att sedan spela upp den för andra. Det mesta blir roligt, lite småsjukt och kreativt. Kul är det! förklarar Ebba.

Det man tar med sig från det här lektionsbesöket är just glädjen och skratten. Eleverna är eniga när de förklarar: ”Det är viktigt att ha roligt samtidigt som man jobbar, annars orkar man inte.”

Sjödalsgymnasiet har en lång tradition av teater. Ett återkommande inslag är just den årliga julpjäsen, som vi fått en inblick i idag. Hösten 2012 får teatern och kreativiteten dock ännu större utrymme på skolan, då startar äntligen Estetiska programmet! Ett program för dig som vill jobba med att utveckla din kreativitet och samtidigt läsa ett högskoleförberedande program.