Sista ansökningsdag kan vara redan den 15 oktober

Om du vill satsa på din idrott under gymnasiet - då kanske RIG eller NIU är något för dig.

Om du vill söka till antingen RIG eller NIU behöver du göra två ansökningar. Dels behöver du söka ett gymnasieprogram som alla elever genom dittantagningskansli och bli antagen genom dina betyg. Dessutom måste du göra en ansökan till idrotten genom ditt specialidrottsförbund som i sin tur avgör om du blir antagen. Du får därför två antagningsbesked, det ena gäller programmet och det andra gäller idrotten.

Ansökan till ett riksrekryterande idrottsgymnasium görs genom ditt specialidrottsförbund som avgör om den beviljas eller inte.
Tänk på att sista ansökningsdag kan vara redan den 15 oktober. Du ska dessutom söka som vanligt till gymnasieskolans program. Denna ansökan gör du tillsammans med alla andra elever i din kommun och då är det betygen som räknas.

Här kan du läsa mer om idrottsutbildningar.