Så har vi det på Fjällgymnasiet - Alpint

Hej! Jag heter Linda Bengtsson och går andra året på Fjällgymnasiet med inriktningalpint. Inriktningen startades 2010 och Bengt Fjällberg och Cecilia Axelsson är våra tränare och tränare på Fjällgymnasiet

Fjällgymnasiet är ett litet och hemtrevligt gymnasium som ligger i Svenstavik (Bergs kommun). Här finns perfekta förutsättningar om du vill satsa på din sport. Vi har duktiga tränare och många bra närliggande backar att välja på. Med två mil till manchestern i Klövsjö och ytterligare ett par mil till pisterna i Vemdalen och Björnrike känns det dumt att klaga.

Innan tävlingssäsongen drar igång har vi läger i Stubai, Österrike. Där löser vi studierna genom god planering och kontakt med skolan, studierna kan underlättas via skype med lärarna. När vi inte åker skidor eller är i skolan är vi på gymmet eller på skidstadion i Åsarna.

Vår gymnasietid är uppdelad på tre år,vilket inte är något problem eftersom vi har  blockläsning och inte läser alla kurser samtidigt. Skolan är väldigt flexibel, om det står historia på schemat, men det är en perfekt skiddag så flyttas historian fram och vi drar till Klövsjö. Väldigt bra tycker jag!

En nackdel med att gå här är om man gillar att shoppa. Svenstavik är inte stort, men som tur har vi Östersund som ligger nära.Jag bor i Åsarna, där även alla alpinare och längd- och skidskytteelever bor. Vi bor på samma område allihop vilket ger väldigt bra sammanhållning och man är aldrig ensam.

Med vänlig hälsning Linda