Prova hantverksyrken på Norrmalmstorg!

Härmed inbjuds högstadieelever att komma till Norrmalmstorg i centrala Stockholm för att prova på olika hantverksyrken, bland annat plåtslageri. Stockholms byggtekniska gymnasium visar upp sina olika yrkesutbildningar och professionella plåtslagare från tre plåtslagerier i Stockholm finns på plats för att visa hantverkets tjusning.

För tredje året i rad sätts en stålpaviljong upp i centrala Stockholm för att väcka intresset för hantverksyrket plåtslageri. Det råder sedan flera år tillbaka en stor brist på plåtslagare i Sverige. Just nu fattas drygt 2000 personer i yrket. I år breddas arrangemanget för att visa upp fler yrkesutbildningar såsom murare, golvläggare eller målare.

Hantverksyrken är kreativa där man får använda både huvud och händer. Det finns gott om jobb efter avslutad utbildning. Inom dessa yrken får man bokstavligen vara med och bygga framtiden. Hör bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson inviga årets stålpaviljong ”La Nilsson” och testa själv att mura, knacka plåt och måla på Norrmalmstorg.

Tid: Torsdagen den 3 maj kl. 12.00-15.00
Plats: Norrmalmstorg

Vid ev. frågor, kontakta: [email protected]