Projektledare på Ung Företagsamhet: ”Jag fick drömjobbet efter gymnasiet”

Det var affärskonceptet och skolans fokus på företagande som lockade Oscar Hammar till Thoren Business School Västerås. Efter studenten jobbar han nu som projektledare på Ung Företagsamhet och utbildar andra inom entreprenörskap. 

– All erfarenhet och lärdom som jag fick på TBS gjorde till slut att jag fick drömjobbet efter gymnasiet, säger Oscar. 

Oscar Hammar, 19, har haft en dröm om att jobba som mäklare ända sedan åttonde klass. Han insåg tidigt att han måste bli riktigt bra på två saker för att kunna nå sin dröm: att nå ut till andra och sälj. Två saker som han tränade mycket på under sin tid på Thoren Business School.

– I början av gymnasiet var jag livrädd. Jag hatade att stå framför folk och prata, men sen så fick vi träna på det och lärarna pushar verkligen på det från dag ett att man ska vara sitt bästa jag och att man är sitt eget varumärke, berättar Oscar och fortsätter.  

– Under hela min gymnasietid hade jag alltid lärare som trodde på mig och de andra i skolan. De sa att vi kan komma dit vi vill och få våra drömjobb så länge vi la ner tiden och energin som krävdes. 

Många kontakter tack vare Thoren Business School

En viktig del i utbildningen var Ung Företagsamhet: en chans att starta ett riktigt företag på gymnasiet. Oscar trivdes – kanske inte helt oväntat – med att lära sig på det sättet. Han fick dessutom ett stort kontaktnät på köpet. 

Alla samlade erfarenheter gjorde också att Oscar vågade ta det första steget att nå sina mål efter studenten. 

– Jag tror att det var en stor anledning till att jag har fått just det här jobbet. All erfarenhet och lärdom som jag fick på TBS gjorde till slut att jag fick drömjobbet efter gymnasiet, vilket är Ung Företagsamhet där jag jobbar idag. 

Vad gör du i din roll som projektledare?

– Jag arbetar med att sälja in material till grundskolor samt att utbilda lärare och elever i hur man kan arbeta med entreprenörskap. Vad gäller finansieringen arbetar jag med att få in nya partners för att se till att vi har tillräckligt med ekonomiska medel för att finansiera vår verksamhet.

Men Oscar har också kvar sin gamla dröm från barndomen.  

– Jag tror att Ung Företagsamhet är en perfekt språngbräda till mitt drömjobb som mäklare då jag dagligen får träna på att bemöta personer i olika åldrar, samt träna på den viktigaste biten – sälj. Jag älskar mitt jobb, och tack vare de kunskaper och erfarenheter jag fått genom att ha gått på TBS tror jag att de två komponenterna kommer leda till att min dröm blir verklighet, avslutar Oscar.

 

Vill du också starta eget företag under gymnasietiden och lära dig nära verkligheten? Då passar Thoren Business School dig! Läs mer på skolans hemsida!