Projektarbete på Edströmska, Maskin och Lastbilsteknik

Det var en gång några lärare som fann lastbilen Starke årgång 1960. Starke var till försäljning på Blocket.se. Lärarna fattade tycke för Starke, som var en gammal rostig lastbil och hade sett sina bästa dagar.  Lärarna pratade med sina elever om deras nya kärlek Starke. Eleverna såg nu sin chans att få ha det häftigaste studentekipaget vid sin student. Rektorn, vilken egentligen är mer förtjust i gamla mopeder, köpte loss Starke.

Projektet med att renovera Starke blir nu ett projektarbete.

Syftet med projektet är att eleverna ska få kännedom om fordonets uppbyggnad. Målet är att det ska bli en bra slutprodukt, där eleverna har fått vara med från början till slut. Eleverna ska också få lära sig att få jobba självständigt och ta ansvar.

Första uppgiften för ungdomarna blev att demontera Starke, för att se vad som behöver lagas och vad som ”bara” behövde fräschas upp. Detta gick fort och vi blev positivt överraskade att allt satt så pass löst att det gick att skruva bort, säger ungdomarna.  Få saker gick sönder vid demonteringen.

Starke genomgår idag en omvandling för att komma i bästa form. Starke har nu fått nya bromsledningar och hjul. Fälgarna är målade och glänser som aldrig förr. Motorn är klar för att återförenas med sitt chassi.

Det är mycket kvar som skall göras innan Starke kan göra entré i sin nya kostym. Du som vill veta hur resultatet blir kan följa det på vår hemsida www.vasteras.se/edstromska