"Programmering känns som ett framtidsyrke"

Emil är 17 år och läser teknikprogrammet med inriktning spelutveckling på LBS Trollhättan. Han tycker utbildningen är bra och trivs på skolan. 

- Jag ville gå ett högskoleprogram som kunde ge mig ett bra jobb i framtiden. Programmering känns som ett framtidsyrke och jag hade intresse för spel sedan innan, berättar han.

På skolan läser de alla grundämnen men får även lära sig programmera och göra olika spelprojekt. Det roligaste ämnet är matematik, en kurs han gillat mer och mer ända sedan 9:an.

- Innan jag började på LBS gick jag på öppet hus och var elev för en dag. Det var väldigt bra och alla elever verkade engagerade när de pratade om skolan. Det var även roligt att rektorn, Asgeir, kunde så många namn på eleverna och gick runt och hälsade, det tycker jag är bra, säger han.

Emil är nöjd med schemat på skolan, han börjar oftast kl 09.00 och tycker rasterna är lagom långa. Han gillar stämningen på skolan, både med klassen och hur lärarna. Han nämner specifikt två lärare som har inspirerat honom lite extra.

- Mattias är bra på att lära ut och kan skämta med oss. Jenny är väldigt förstående och bra på att lyssna om man behöver prata med något, säger han.