På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Praktik på Porsche Center varvat med träning på racingbanan

Älskar du bilar? Drömmer du om en karriär inom bilracing? Då är du förmodligen inte ensam. För Hugo Andersson på Yrkesgymnasiet är drömmen verklighet. 

17-årige Hugo Andersson har kört porsche på racingbanan sedan han var 16 år gammal. Då fick han dispens från Svenska Bilsportsförbundet att köra – något som inte har hänt på 10 år. Nu varvar han studierna på Yrkesgymnasiet och praktiken på Porsche med att köra på racingbanan. 

– Bilintresset har funnits sedan var jag var liten och min pappas engagemang smittade av sig. Första gången jag satte mig i racingbilen blev någonting jag aldrig kommer glömma, alltså adrenalinet jag fick första gången jag gasade på och kände trycket som bilen har i motorn har och började växla saker som jag aldrig hade testat förut, det var underbart, säger han.

Hans engagemang har onekligen gett resultat. Under den här säsongen segrade han i sin klass i Porsche Approved Cup 2019. 

Se filmen om Hugo på Yrkesgymnasiets hemsida! 

 

Låter det bra med bilar och praktik under gymnasietiden? Kom till Yrkesgymnasiets monter C 15:06 under Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö den 21–22 november så får du veta mer. Du kan även besöka skolan på Öppet hus den 30 november 12.00-14.00.