På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Pontus Gårdinger

Pontus Gårdinger, 38 år

Aktuell: Som programledare för Kanal 5:s ”Förnimmelse av mord”

Vad gick du för linje på gymnasiet?

Jag gick samhällsvetenskaplig linje, en estetisk variant med inriktning dramaturgi.

Hur skulle du beskriva din gymnasietid?

Jag minns den som kaotisk. Jag var ganska skoltrött och inte så våldsamt intresserad av att plugga. Jag gjorde ett avbrott efter två år och åkte till usa och pluggade på high school. Det var nog bra, dels språkmässigt men också för att jag lärde mig uppskatta Sverige.

Bästa och sämsta ämnet?

Det sämsta var spanska. I övrigt så lyckades jag höja betygen rejält när jag kom tillbaka från usa. I svenska, engelska, gymnastik, religion och historia fick jag femma. Men det var rätt svårt att jobba upp sig från tvåor i alla ämnen.

Visste du redan då vad du ville göra?

Jag hade ingen aning. Jag kan inte begripa hur man ska kunna veta det i nian. Det kan nästan bli en börda med för många valmöjligheter. Jag tror också att man förändras mycket under åren i gymnasiet. Det viktigaste är att man har en chans att välja om.

Vad gjorde du efter gymnasiet?

Jag jobbade med radioteater, min dramalärare hade fixat en roll åt mig. Sedan blev det lumpen och därefter drog jag utomlands och jobbade som modell. Jag har läst lite idéhistoria på universitetet men i övrigt har jag inte pluggat vidare. Det har jag heller aldrig ångrat. Jag tror att man kan gå olika vägar för att nå till samma punkt i livet, det där är inte hugget i sten. Det finns olika typer av utbildning och för mig har det mer handlat om att jobba och resa mycket. Jag har bott i New York, Paris, Milano, Österrike och London och lärt mig mycket av det.

Hur är det att jobba som programledare?

Jag gillar att hela processen går så fort, man

får snabbt visa upp det man gjort och får en reaktion från väldigt många människor. Det är helt enkelt roligt att leka tv. Det tycker jag fortfarande. Det är en utmaning att hitta en ton där jag är mig själv framför kameran samtidigt som jag har en särskild roll som passar med programmet och funkar för tittarna. Det där är en balansgång.

Tittar du själv mycket på tv?

Nej, jag hellre gör än tittar på tv faktiskt. Om jag kollar på något så är det sport eller komediserier som ”Spin City” och ”The Office” eller gamla avsnitt av ”Vänner”.

Om du inte var programledare, vad tror

du att du skulle vara då?

Vet inte. Jag gillar att visa upp mig, så något annat där man får chansen att göra det skulle det nog bli.