Plugga djursjukvård på Ösby!

Det är onsdag eftermiddag, klockan närmar sig halv tre och veterinär Lisa Dahlbäck  har just kommit till Ösby Veterinärklinik. I två timmar ska hon, tillsammans med två elever  ta emot patienter på våran lilla klinik. 

Det brukar bli en strid ström av hundar och katter i olika storlekar och åldrar som vill bli undersökta , vaccinerade och  ompysslade av oss. Hussarna och mattarna får god tid på sig att diskutera sina små ”pälsklingar” med veterinären och eleverna som läser djurvård med  inriktning djursjukvård. 

-Det är skönt att få gott om tid på sig. Jag fick ta emot den, skriva in den i vårat journalsystem och väga hunden, säger en av eleverna som har jourtjänst idag. 

De andra eleverna i klassen har lektion i salen alldeles i anslutning veterinärkliniken.  I dag är  temat farmakologi (läran om läkemedel) och eleverna tränar sig på att hantera sprutor och kanyler, att ta blodprov och hur man injicerar läkemedel på ett säkert sätt. Elever som läser djursjukvård på Ösby har möjlighet att ta D9-certifikat, vilket innebär att man läser en extra kurs i farmakologi.  

Med D9- certifikatet har du stora möjligheter att få jobb som djurvårdare på veterinärklinik i framtiden.