Överlägsen vinnarskola på UF-mässa

Rudbecksgymnasiet blev den stora segraren på den regionala UF-mässan i Skaraborg med sammanlagt 14 medaljer, hälften guld.  Precis som förra året kommer skolan också att vara representerad med tre företag på den nationella mässan i Stockholm.

Den 26 mars avgjordes den regionala UF-mässan i Skaraborg. Många färska företagare fanns på plats och visade upp nya spännande varor och tjänster. När det blev dags för avgörandet i mässans tävlingsmoment blev det en stor succé för Rudbecksgymnasiets företagare.

I de elva kategorierna tog företag från skolan guld i sju.

- Det blev verkligen storslam för Rudbecksgymnasiet! Det brukar gå bra för våra elever och vi har sedan 2002 alltid funnits med på den nationella mässan i Stockholm, men det här är absolut rekord! säger Lena Lundin, UF-samordnare på skolan.

I mässans tävlingsmoment var det ett par UF-företag som verkligen glänste: Chill-it UF tog hem hela 8 medaljer, bland annat priset för ”bästa innovation”, och Paraqua UF vann pris som ”bästa UF-företag”, och tog också hem ytterligare 4 medaljer. Också det individuella priset ”bästa säljare” togs hem av en elev på Rudbecksgymnasiet. Danilo Mihajlovic som är en del i Libro UF.

Laddar inför StockholmsmässanMed den stora UF-bucklan tillbaka på Rudbecksgymnasiet, där den funnits ett antal år tidigare, laddar nu tre företag på skolan för den nationella mässan.

- Det känns stort och det kommer att bli mycket att göra inför mässan i Stockholm. Men det ska bli jättekul och självklart satsar vi på att vinna där också! säger tjejerna som driver företaget Paraqua UF, utsedda till ”årets UF-företag” i Skaraborg.

På Rudbecksgymnasiet är det många elever som varje år väljer att driva UF-företag och skolan har i flera år presterat mycket bra, både i de regionala och nationella tävlingarna. Läs mer om skolans UF-företagande på vår hemsida och blogg.