Nybliven 18 åring tog hem bronset i NM i möbelsnickeri

David går sitt andra år på Hantverksprogrammet på Rudbecksgymnasiet i Tidaholm. På programmet utbildas inredningssnickare och det är just det David drömmer om att bli – och han är på god väg! David blev i höstas utsedd till Sveriges bästa unga möbelsnickare och nu har han också tagit hem bronset i det Nordiska mästerskapen. -  Jag är nöjd med min insats i Danmark, säger David. Jag kom ju trea bland sju tävlande, och därmed trea i Norden. Tävlingen vanns av en dansk, andraplatsen togs av en finländare. Davids lärare Andreas Gustavsson är glad över att det går så bra för David och berättar att inredningssnickarna som utbildas på Rudbecksgymnasiet går en ljus framtid till mötes.-  Branschen räknar med att behöva nyrekrytera de kommande åren så våra elever kommer att komma ut på en marknad som vill anställa dem, säger Andreas. Ungdomarna vi utbildar får en bred utbildning inom träteknik och kan arbeta på många olika arbetsplatser när de tar studenten, forsätter han.David har mycket kvar att göra innan han får sin vita mössa om ett och ett halvt år. Till hösten ska han till exempel tävla i VM i London. - Det är hårdträning fram till VM som gäller, både på skolan, hemma och hos tränaren nere i Torestorp, säger David.