På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Ny profil: Socialt engagemang i fokus på Samhällsvetenskapsprogrammet!

Från hösten 2018 har Grillska Gymnasiet en ny profil på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning samhälle. Med den nya profilen Socialt engagemang erbjuder vi en bred högskoleförberedande utbildning med många verklighetsbaserade, praktiska och upplevelsebaserade inslag. Det här är en utbildning för dig som vill vara med och påverka och göra skillnad på riktigt, redan under skoltiden. 

På det här programmet får du lära dig om samhället omkring dig och om världen i stort. Du får kunskap om utvecklingsfrågor och lär dig hur du kan påverka och vara delaktig i samhällsutvecklingen. Du får också gå från teori till praktik och skapa samhällsförbättrande projekt på riktigt.

Socialt engagemang i praktiken
Eftersom Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse ger det oss unika möjligheter till ett nära samarbete med Stockholms Stadsmission. Bland annat kommer du som elev hos oss att få en volontärutbildning av Stockholms Stadsmission och du får besöka Stockholms Stadsmissions sociala verksamheter och sociala företag.

Under din utbildning kommer du att få jobba med de teman och uppgifter som Stockholms Stadsmission arbetar med varje dag, och bidra till att motverka människors utanförskap i samhället.

Aktuella händelser en del av utbildningen
På Grillska Gymnasiet arbetar du i ämnesövergripande projekt och du lär dig argumentera och debattera. Vi involverar aktuella händelser i samhället och låter det bli projekt i undervisningen. Du läser om samhället, du skriver om samhället och du pratar om samhället. Du kommer också att studera kulturella verksamheter och mediers roll. Det finns möjlighet att välja en kurs i journalistik som individuellt val (förutsatt att det blir en tillräckligt stor grupp som väljer kursen).

Läs mer om vad den nya profilen Socialt engagemang betyder på Grillskas webbsida!