På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Nordiska Musikgymnasiets vokalgrupp gör sin sjätte internationella turné!

Vokal är en grupp på 12 sångare som alla går eller har gått på Nordiska Musikgymnasiet. Ensemblen bildades 2008 då Nordiska Musikgymnasiet fick en förfrågan om att skicka en liten kör till Milano för att sjunga luciatåg hos Svenska Handelskammaren. 2009 blev vi ombedda att komma tillbaka och det blev startskottet för ett mer långsiktigt arbete med att etablera ensemblen.

Vokal har de senaste åren fått mycket uppmärksamhet och bland annat konserterat i Duomen i Milano, på Piazza di Pietra i Rom och i S:t Peterskyrkan. Utöver de större offentliga framträdandena så har vi varje år ett antal slutna konserter för Svenska Handelskammaren i Milano, Svenska Ambassaden i Rom, Roms kommun och Svenska konsulatet i Lugano. Vokal har också medverkat med nordisk musik vid musikfestivalen Transeuropéennes i Frankrike.

Säsongen 2012/2013

Vokal firar 5 år i år!

Vi kommer att starta upp hösten med att förbereda inför jubileumet. Mellan den 10 och 15 december åker vi till Italien, Schweiz och Vatikanstaten på luciaturné och kommer som tidigare år att göra en stor mängd framföranden varav ett antal stora offentliga konserter i Duomon i Milano, Piazza di Pietra i Rom och troligtvis S:t Peterskyrkan i Vatikanstaten.

Våren 2013 kommer att koncentreras till jubileumsfirandet och i maj kommer vi att tävla i Körmästerskapen i Västerås.

Under året kommer vi även att göra en mängd konserter på olika platser runt om i Sverige.