Några exempel på Designgymnasiets elevprojekt

Workshop RE:Design: Skapa nytt värde i något föremål som tappat sitt värde. Designeleverna i 1:an fick i uppdrag att skapa nya produkter av föremål som anses som "färdigkonsumerade". Att  vara medveten om omgivningens  resurser och behov är något som designstuderanden behöver fundera på och ta hänsyn till. Designgymnasiet har ambitioner att arbeta mot hållbar utveckling genom att medvetandegöra dessa problem som en del av utbildningen och våra designprojekt. Materialet till workshopen skänktes av Myrorna, ett företag som tar emot saker från privatpersoner och företag som inte längre har användning för dem.

Ett annat projekt var att designa ficklampor. Utifrån en enkel lysfunktion så formgav designeleverna egna ficklampor i ett material som heter Cibatol. Några resultat ser du på bilderna här.