Nå framgång med ditt UF-företag – 4 tips

Kanske har du redan startat ett UF-företag eller så ligger det en bit framåt i tiden. Men oavsett så kan det vara bra att ta med sig några råd från de som redan har gått igenom det. 

Här kommer några samlade tips från elever på Thoren Business School som har drivit framgångsrika UF-företag! 

  1. Välj ett ämne, vara eller affärsområde som på riktigt intresserar dig och som du brinner för. Några som gjorde det och verkligen lyckades göra skillnad med sitt företag var Normalt UF. UF-företaget skapades för att öka förståelsen för psykisk ohälsa i samhället. Läs mer om Normalt UF och deras arbete här.
  2. Med en behovsanalys kan du sälja vad som helst till vem som helst. Två personer som är mästare på just det är Ada Ferngren och André Couriaut som kom etta och tvåa som Årets säljare i Stockholmsregionen. Här kan du läsa fler tips från Ada och André.
  3. Våga kontakta företag för att sälja in din affärsidé. Du kan vinna mycket på ett bra samarbete – men om du inte vågar fråga kommer du inte få chansen till att göra det. Ett UF-företag som fick till flera samarbeten genom att helt enkelt fråga var Mood for Food UF. Läs mer om dem här.
  4. Gör inte som alla andra och gå din egen väg. Det är viktigt med både en produkt och en marknadsföring som sticker ut. Kaylin UF, som med hjälp av influencer marketing säljer lösögonfransar, nådde framgång med det tankesättet. Du kan läsa mer om Kaylin här.

Och ett sista råd: UF är inte blodigt allvar. Det viktigaste är att du tar chansen att utvecklas och har roligt!

Vill du lära dig mer om entreprenörskap och få chansen att starta ett UF-företag på gymnasiet? Då är Thoren Business School något för dig. Besök Thoren Business School Solna och Stockholm under Gymnasiemässan. Du hittar skolans montrar på plats C 14:08 & C 02:62 – välkommen!