På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Musikal

Musikal är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av teater, musik och dans. Under utbildningen fokuserar vi på den individuella utvecklingen som ger dig en bred grund inom musikteaterns olika delar och kunskaper att kunna söka vidare till utbildningar inom genren.

Programmet innehåller 10 veckors intensivt föreställningsarbete på skolans egen scen. Du medverkar i allt från mindre föreställningar och turnéer till mer påkostade större produktioner.

Inom teaterämnena arbetar vi med improvisation, gestaltning, regi och analys så att du blir trygg i din skådespelarroll. Vi tittar också på teaterns funktion i samhället historiskt sett, scenframställning ur olika perspektiv samt arbetet kring en produktion, som dekor, mask och kostym. I Instrument sång ligger fokus på sångteknik, repertoarkännedom samt tolkning och uttryck, men vi arbetar också med röstfysiologi och röstvård. I Dansteknik får du grundteknik för mängder av olika danstyper som du har nytta av i din framtida karriär. Vi arbetar även här med tolkning och analys, samt koreografi, anatomi och dansterminologi.