Murare lockade gymnasieelever

ORSA

Elever från musik och ljudproduktionsutbildningen på skolan svarade för musikunderhållningen i cafeterian. Här ses Simon Spånberg vid sångposition uppbackad av Mattias Lovén och Daniel Degerman på trummor. Emma Björk, Hanna Difs Wallin och Sandra Karlsson hade dukat fram en bar vid entren. Trion studerar på Hotel, Event och Turism linjen. Besökarna på Öppet Hus kunde lämna anbud på den utegrill Robert Sjödin och Robin Backäng murade ihop.

Två elever som murade upp en utegrill var en av publikdragarna när Orsa  lärcentrums gymnasieskola för första gången hade Öppet Hus .

För murarjobbet svarade eleverna Robert Sjödin och Robin Backäng. Under kvällen gick deras skapelse ut på anbud som de närvarande besökarna kunde lämna in. Enligt rektor Åsa Willams var det i november förra året riktlinjerna drogs upp för Öppet Hus kvällen. På skolan finns tre huvudlinjer: En linje med hantverk, en med hotell, event och turism samt en inriktning med musik och ljudproduktion. Alla linjerna fick visa upp sina specialiteter. Hantverkarna representerades av sina murelever. Elever från Hotel, event och turism hade bland annat dukat upp till en bar i entrén med färggranna drinkar. Musikeleverna svarade för underhållning i cafeterian.

Kulmen för kvällen var en samling i aulan med näringslivschefen Ola Granholm som konferencier. Där fanns representanter från lokala företag och elever på skolan, som svarade på frågor om utbildning och arbetsmöjligheter.