På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Möt Karen Martinez Morales, som studerar på Handelsprogrammet

Roligt att du vill svara på våra frågor, kan du börja med att berätta lite om dig? 

– Yes! Hej, jag heter Karen och är snart klar med mitt sista år på Handelsprogrammet! Är så glad att det snart är slut, för vill kunna ta nästa steg i mitt liv! Jag tycker om att dansa, musik är väldigt viktigt för mig och så älskar jag mina vänner. Jag tycker också om god mat och att resa på sommaren!

Ok, berätta gärna också om varför du valde Handelsprogrammet? 
– Det var inte helt lätt att välja faktiskt, men jag ville gå ett program där jag kände att jag kunde lära mig om olika saker och få möjligheter att göra skillnad på olika sätt. Samtidigt tycker jag om mode och kläder och tyckte att det skulle vara bra att kunna gå en utbildning där jag fick chans att sen jobba direkt efter skolan.

Intressant att höra, men vad inom Handelsprogrammet var mest intressant och roligt? 
– Oj, ja, efter 3 år känns det svårt att välja bara en sak, men jag tyckte om att man fick driva eget företag och prova vad man själv vill jobba med. Min grupp ville nämligen hitta ett sätt att hjälpa hemlösa och människor som lever i utsatthet och då kunde vi driva ett företag som hade just detta som fokus. Socialt engagemang är väldigt viktigt tycker jag, att kunna hjälpa människor. 

Sen måste jag också få lägga till att jag tycker om möjligheten att praktisera ute i verkligheten och inte bara studera inne i klassrummet. Jag var t.ex på praktik på Stockholms Stadsmission. Stadsmissionen står ju bakom vår gymnasieskola och genom min lärares kontakt med deras butiker så fick jag möjlighet att vara på praktik hos dem. Det var jätteintressant och fick mig att känna mig delaktig på ett helt nytt sätt! Jag fick också jobb där efter att min praktik tog slut, så det kändes verkligen roligt att få komma till dem på Stadsmissionen!

Wow! Så från praktik till jobb med andra ord. Och slutligen, vad händer nu efter gymnasiet? 
– Jag ska fortsätta jobba på Stadsmissionen eftersom jag tycker att det är roligt och jag lär mig mer varje dag. Men jag vill också ut och resa, helst där det finns sol och hav! Att komma ut till andra länder och lära känna nya människor. Men det får bli när jag tar semester från jobbet. I övrigt får vi se, saker kan ändras men jag känner mig trygg i att veta att jag har valt en utbildning där jag nu kan välja bland så många olika branscher. Och det känns spännande att titta mot framtiden!