Mode och design

Mode och design är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av mode, trender och design. Apelrydsskolan samarbetar med Högskolan i Borås och målet är att förbereda dig för studier vid  t ex Textilhögskolan, Beckmans eller Konstfack.

På Apelrydsskolan lär du dig formgivning - från idé till färdig produkt där moment som fackteckning, mönsterkonstruktion, tillskärning, materialval och sömnad ingår. Varje år har vi en stor modevisning inför publik där du får gå modell i dina kreationer. Modevisningen är målet för hela läsåret och vanligtvis syr varje elev upp två till tre ingångar per visning. Treorna leder modevisningen och bestämmer temat som en del i kursen Entreprenörskap. En tillbakablick i stilhistoria ger inspiration, likaså trendspaning och analys av den internationella ungdoms- och modekulturen. För att studera konst och mode åkte vi år 2009 till Prag och år 2010 till Paris.

Du behöver inte kunna rita eller sy när du söker hit, för det lär du dig här, men det är bra om du har ett genuint intresse.  Du får lära dig screentryck, stenskulptering och gjutning; du får också experimentera med olika material som oljefärg, porslingips, pastell mm, och du har möjlighet att lära dig fotografi, bildbehandling och filmredigering.