På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Mat och dryck

Vill du ha ett jobb direkt efter avslutade studier är Restaurangprogrammet på Apelryd en säker väg att gå. Utbildningen bedrivs tillsammans med Norrvikens Trädgårdar och innehåller alla kurser inom matlagning samt servering och barkunskap. Du görs anställningsbar inom restaurangbranschen och om du sköter dina kort rätt under dina 22 praktikveckor har du mer eller mindre garanterad anställning efter tre år.

Mat och dryckesprogrammet passar dig som vill jobba på restaurang, bar, café eller liknande i en bransch som ständigt utvecklas. Du arbetar med människor och ditt mål är att alltid ha nöjda gäster som återkommer gång efter annan. Här får du utlopp för din kreativitet genom att skapa nya spännande rätter.

I köket lär du dig grunderna som t ex knivteknik, sätta fonder, koka såser och soppor, steka kött och fisk och inte minst att välja ut bra råvaror. I kallköket gör vi bl.a. sillinläggningar, smörgåsar, förrätter och desserter. I kurserna som handlar om drycker, studerar vi det stora utbudet av både varma och kalla drycker. Vi provsmakar och jämför olika prisklasser och kvaliteter. 

När vi lärt oss grunderna, arbetar vi vidare med att kombinera mat och dryck för att få bästa upplevelse av måltiden. För att kunna möta gästen på rätt sätt, får du kunskap om inte bara olika dukningar, val av porslin och glas, utan också hur man kan hantera olika situationer som kan uppstå i en matsal. Vi går också ut och äter på lite finare restauranger för att se hur andra bemöter sina gäster.