Love Dahl får DN:s Gulddrake till unga talanger

Vi gratulerar Love Dahl (tvåa från vänster på bilden) på restaurangprogrammet på Åva till DN:s stipendium Framtidsdraken. Priset delas ut till två unga talanger inom restaurang för att ge dem en push att utvecklas vidare inom yrket.

– Matlagning är verkligen mitt stora intresse, berättar Love som går sista året på inriktningen kök. Just nu gör han praktik på ett hotell, där han får arbeta tillsammans med erfarna kockar. Han lagar gärna vilt och mat från det nordiska köket men efter studenten vill han jobba på resturanger utomlands för att lära sig mer om andra matkulturer.

Matlagning utan animaliska produkter är också något Love vill utveckla. Det är också något som ligger helt rätt i tiden utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Lägg Loves namn på minnet, för honom kan vi räkna med att få se i andra gastronomiska sammanhang framöver. Om några veckor väntar final i kock-SM för gymnasielever i Grythyttan.