Läxhjälp

Fördelar med läxhjälp
Läxhjälp är en bred term som står för att en privatlärare hjälper en upp till runt tre elever samtidigt. Syftet med läxhjälpen skiljer sig oftast åt och det kan komma i olika former. Allakando är ett företag som erbjuder kontinuerlig läxhjälp där man träffas regelbundet. Detta är ett utmärkt upplägg om syftet är att på sikt förbättra studieteknik, få upp en struktur och öka motivationen. Läxhjälp kan dock förekomma i fler olika former. Ett annat populärt upplägg är att man träffas mer intensivt inför ett slutprov eller högskoleprov. Syftet med läxhjälp är att anpassa sig efter elevens mål

Därför är läxhjälp effektivt
I ett klassrum är det allt från 20 elever och uppåt på en lärare. Läraren försöker hitta ett genomsnitt och anpassa sin undervisning därefter. Men alla ligger inte på samma kunskapsnivå. Att ha en lärare dedikerad för en själv, eller med utvalda vänner, som trycker på precis det man behöver göra är effektiv undervisning. Privatläraren får också tillfälle att lära känna eleven på ett helt annat plan. Eleven kan anförtro sig vad man tycker är svårt och det utan att klasskompisarna är nära.

Läxhjälparen är också generellt sett yngre och pluggar oftast själva vidare. Det gör att läxhjälpen kan komma ihåg vad som var svårt och vad som är viktigt att satsa på. Det blir också lättare att relatera till läxhjälparen då hen inte är så mycket äldre.

Det finns olika läxhjälpsföretag som alla har sin approach på hur inlärning bäst sker. Allakando är ett av Sveriges största och som är övertygade om att alla kan mer än de tror. Att man alltid har varit dålig på något och därför alltid kommer vara det – är inte sant. Att man ligger efter beror på att man för tillfället gör det. Vill man bryta trenden gäller det att man tror på sig själv och att man gör det man tidigare missat. Det kan kännas som en överväldigande uppgift till en början och av just denna anledning är det också ofta man ger upp innan och man drar slutsatsen att man aldrig kommer kunna.

Läxhjälp är ett sätt att bryta denna nedåtgående spiral i unga åldrar. Läxhjälp angriper de delar man har svårast med och med kontinuerlig läxhjälp bygger man successivt upp rätt metoder för att komma ikapp – och ibland till och med ifrån. När man väl använder metoder som fungerar för en själv och man kommit ikapp kommer ämnet kännas lättare och roligare än vad det tidigare var. Denna självbild kommer hålla med sig resten av livet. Att det som verkar omöjligt, är fullt möjligt och allt som krävs är lite tid.

Läxhjälp behöver dock inte enbart användas om syftet är att jobba upp när man ligger efter. Läxhjälp används inte sällan för redan duktiga elever som vill utmanas ytterligare. Kan vara att slipa språket i en text, göra svårare matteuppgifter eller att få öva på att prata på ens tredjespråk. Det kan också handla om att man verkligen måste få det önskade betyget i just ett ämne.

Det viktiga är att läxhjälpen anpassas efter elevens behov.

För mer information om läxhjälp besök Allakando.se