gymnasiet på distans

Att läsa gymnasiet på distans innebär att du kan plugga gymnasiekurser varifrån som helst. Du kommunicerar med din lärare via internet.
En distansutbildning innebär frihet men medför också väldigt mycket eget ansvar och disciplin. Om du funderar på att läsa gymnasiet på distans behöver du ha goda skäl till varför, att vara skoltrött är inte en bra anledning!

Varför läsa gymnasiet på distans?
Det finns såklart hundratals olika anledningar till varför elever väljer att läsa gymnasiet på distans.
De flesta elever har valt en distansutbildning för att de:
- önskar snabbare studietakt
- har en lång resväg till närmaste skola
- har svårt att följa traditionell klassrumsundervisning
- bor utomlands med familjen
- tränar idrott på elitnivå

Du kan läsa på distans via en svensk gymnasieskola som erbjuder sådan utbildning. Du kommunicerar med dina lärare och en mentor via internet. Att plugga på distans innebär att du varje vecka behöver redovisa hur studierna går, vad som är genomfört och vad som är kvar att göra.

Att tänka på
Att läsa på distans är flexibelt och innebär mycket frihet. Det medför också mycket eget ansvar och förmåga att planera och genomföra kurser självständigt.

Du behöver ha en dator med webbkamera och tillgång till internet.

Om du bor utomlands och studerar på distans och ska flytta tillbaka till Sverige är det viktigt att du i god tid kontaktar en skola i Sverige där du kan fortsätta dina studier.